Klik op de foto om uit te vergroten

Glazen wanden en Lacobel

Om glazen douchewanden en deuren te maken wordt het glas tot ca. 650°C verhit en vervolgens door gestuwde koude lucht afgekoeld.
Door het snel afkoelen gaan de oppervlakten krimpen en sneller hard worden dan de kern.
Wanneer de kern ook afkoelt en samentrekt oefent dit trekspanningen uit op de beide oppervlakten en ontstaat er een blijvende drukspanning.

Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden. Wanneer het glas breekt, valt het in kleine deeltjes (met afgevlakte kanten) uiteen, met beperkt risico op verwondingen.

De laatste jaren verdringen douches meer en meer het traditionele ligbad.
Vooral bij renovatie en nieuwbouw wordt meer en meer geopteerd voor een douchewand of douchecabine.
Deze douchewanden worden op maat gemaakt in ons eigen atelier.

Lacobel wordt gehard gebruikt voor spatwanden van douches en in keukens. Deze glaspartijen kan je gemakkelijk herkennen aan 1 gekleurde zijde glas, waardoor het kleur als het ware door het glas te zien is. Deze kunnen in een uitgebreide waaier van kleuren worden geleverd.

Er is ook de mogelijkheid om uw badkamer nog persoonlijker te maken d.m.v. stabilisatorstang, zandstraling & een spatwand in glas.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.