Klik op de foto om uit te vergroten

Glazen deuren

Om glazen deuren te maken wordt het glas tot ca. 650°C verhit en vervolgens door gestuwde koude lucht afgekoeld.
Door het snel afkoelen gaan de oppervlakten krimpen en sneller hard worden dan de kern.
Wanneer de kern ook afkoelt en samentrekt oefent dit trekspanningen uit op de beide oppervlakten en ontstaat er een blijvende drukspanning.

Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden. Wanneer het glas breekt, valt het in kleine deeltjes (met afgevlakte kanten) uiteen, met beperkt risico op verwondingen.

In gebouwen wordt dit soort glas gebruikt voor glazen deuren, vier inkompuien, borstweringen, douche-cellen, wanden, enz…
Door zijn manier van uiteenvallen voorkomt gehard glas risico’s op verwondingen maar het verhindert niet het doorheen vallen van personen.

Er is ook de mogelijkheid om uw glazen deur nog persoonlijker te maken d.m.v. stabilisatorstang, zandstraling & een spatwand in glas.

Denk maar bijvoorbeeld aan namen van vergaderzalen in het glas laten zetten, huisnummers, naam van de ruimte, een toepasselijke illustratie, ...

Vraag naar een offerte voor uw glazen deur

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.